Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Erzsébet-vetélkedő döntőjében 2 csapatunk

Archivált tartalom! Megtekintés: 784

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett, a Kárpát-medencei gyerekek számára kiírt Erzsébet-vetélkedő döntőjébe jutott két sziládys csapat.

Az elért eredmények alapján mindhárom versenyre nevezett csapatunk döntőt érő helyezést ért el, ám a versenyszabályzat alapján a végső tízes döntőben egy iskolát maximum két csapat képviselhet.

A verseny maga 4 fordulóból állt. Az első forduló a Magyar szellem, a második Táj-ék, a harmadik Édes anyanyelvünk nevet kapta, melyek kulturális, földrajzi, történelmi, irodalmi, nyelvi, sport és művészetek témakörökben tartalmaztak feladatokat. Az utolsó forduló gyorsteszt volt, amikor online kellett 20 nehéz kérdésre jó választ adni, nem mellékesen minél gyorsabban. A négy forduló alapján a Bébi alpakák, a Nopera és az FPSZ csapatunk is döntőt érő helyezést ért el, de dönteni kellett, melyik két csapat képviselhesse iskolánkat.

Sorsolással (mint ahogy a kezdetekkor, versenybe nevezéskor döntöttünk arról, ki legyen a csapatok felkészítője: Harnóczi Hajnalka, Lázár Erika, Keresztúri Attila) dőlt el, kik is leszek azok a szerencsések, akik a végső szóbeli döntőbe juthatnak. Ez a Bébi alpakák és a Nopera csapatoknak kedvezett, így ők jutottak be a február 26-án a Duna Palotában megrendezésre kerülő döntőbe.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A verseny honlapja: http://vetelkedo.erzsebetprogram.hu/hu/html/nyito/

 

 

 
Legfrissebb híreink

2019-05-17 14:07:41

Országos 3. helyezett a gimnázium csapata

Az 5-8. évfolyamos diákok számára kiírt Madarak és Fák Napja Természetismereti Csapatversenyt idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közösen szervezte meg.

Bővebben
További hírek