Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Diákok a "Kincses városból"

Archivált tartalom! Megtekintés: 703

Erdélyből, Kolozsvárról két cserediák érkezett a református gimnáziumba Bogi és és Helga.

 Szilágyi Helga, a kincses városban, Kolozsváron él, a Kolozsvári Református Kollégium 10. osztályos tanulója, biológia-kémia, vagyis természettudományos osztályba jár. Jövőjét az egészségügyben képzeli el, ezért is választotta ezt a szakot. Év közben számos versenyen és kórusfellépésen vesz részt. Az iskolán kívül sok időt tölt barátaival és családjával. A hétvégéit pedig maximálisan leköti a tanulás és az olvasás.
Domokos Boglárka szintén a Kolozsvári Református Kollégium 10. osztályos tanulója. Az ő szülőfaluja a várostól mintegy 150 km-re van, ezért kollégista, ahogy arrafelé mondják bentlakásos. Egyaránt szereti a reál és a humán tantárgyakat és a humán-teológiai osztályba jár. Kedvenc tantárgya a földrajz, az angol és a magyar irodalom.  A legfőbb célja, hogy emberekkel foglalkozhasson, hogy ott lehessen velük örömükben vagy akár bánatukban. Az iskola keretén belül rengeteg mindennel foglalkozik, jár kórusba és orgonálni is tanult.

A diákok egy műemlékvédő verseny keretében örökbe fogadták a Kolozsvári Nemzeti Színház és Opera épületét, ennek népszerűsítésében ti is segíthettek nekik egy-egy lájkkal.
Legfrissebb híreink

2019-05-17 14:07:41

Országos 3. helyezett a gimnázium csapata

Az 5-8. évfolyamos diákok számára kiírt Madarak és Fák Napja Természetismereti Csapatversenyt idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közösen szervezte meg.

Bővebben
További hírek