Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A magyar népmese napja

Archivált tartalom! Megtekintés: 592

Érdekes népmesei programot szerveztek a Szilády Gimnázium ötödik évfolyama számára.

Szeptember 30-án ünnepeljük a nagy, székely mesemondó, Benedek Elek születésnapját, melyet a magyar népmese napjaként tartunk számon. Ez alkalomból intézményünk 5. évfolyamos tanulói rendhagyó tanítási napon vettek részt. Az iskola számukra Meseországgá változott, ők pedig - egy-egy híres népmesehősről elnevezett csapat tagjaként - különböző próbákat álltak ki. Kerek erdőben Macskacicó várta őket matematikai feladatokkal, az Ezüst tónál a vasorrú bába magyar irodalommal, az Üveghegyen a táltos paripa könyvtári kutatással, Sárkányvárban pedig a 21 fejű sárkány sportvetélkedővel. Hencidában és Boncidában számot adtak népmese ismereti műveltségükről, valamint elkészítették Meseország térképét. Selyemréten énekeltek, s addig táncoltak, amíg a szegény ember a hegedűjét húzta. Mire a nap véget ért, kihirdettük a népmese napi 7 próba győztes csapatát, melynek tagjai jutalomban részesültek. Ennek a napnak azonban nemcsak ők voltak nyertesei, hanem minden résztvevő diák, aki csapattagként, vagy felsőbb évfolyamos segítőként, 12. osztályos dekoratőrként sok élménnyel és örömteli pillanattal lett gazdagabb, …. és nem utolsó sorban mi, a programot megálmodó, meseszerető tanárok, akik erre a napra Meseország földjén újra gyerekek lehettünk.

A programról a HALASMÉDIA bővebben is beszámolt.

Fényképek...
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek