Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

56-os sziládys megemlékezés

Archivált tartalom! Megtekintés: 727

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60 évvel ezelőtti eseményeire emlékezett a református gimnázium diáksága és tantestülete, október 21-én.

A 8-12. évfolyamos tanulók a Városi Filmszínházban a diáktársaik által bemutatott színdarabot tekinthették meg. Az 56-os témájú darabot  - melyet Harnóczi Hajnalka és Lázár Erika tanárnők rendeztek - a városi ünnepség keretében is előadják a gimnazisták. Az 5-7. évfolyam a Központi Református Ált. Iskola ünnepségén vett részt. Október 21-én délelőtt a gimnáziumban emlékeztek Kurdics József egykori gimnáziumi tanárra, akit 56-os szerepvállalása miatt meghurcoltak és a gimnáziumból eltávolítottak. A megemlékezésen az egykor gimnáziumi tanár osztályába járó  öregdiákok is részt vettek. A mai és a régi sziládysok együtt koszorúzták meg Kurdics József emléktábláját. Ezúton köszönjük a megemlékezéseken résztvevő tanárok és diákok munkáját!

A városi megemlékezés a Halasmédián...

Fényképek...
Legfrissebb híreink

További hírek