Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládysok a Francia Intézetben

Archivált tartalom! Megtekintés: 530

November 25-én Biró Emőke (osztályfőnök) és Forczekné Lány Tünde francia tanárnővel látogatást tettünk Budapesten a Francia Intézetben.

Hatalmas élmény volt számunkra, mivel nem gondoltuk, hogy ilyen szép helyre megyünk, azt meg főképp nem, hogy francia emberekkel beszélgethetünk és hogy ilyen sok francia él Magyarországon. Az épület négy emeletes, gyönyörű kilátással a Dunára. Megnéztük a hatalmas könyvtárat, a könyvesboltot, ahol egy francia anyanyelvű, Magyarországon élő tulajdonos tanítgatott minket franciául. Az épületben francia ínyencségekkel is lehetett ismerkedni. A nap legnagyobb élménye egy francia film megnézése volt az épület mozijában, nagyon sokat nevettünk. Az épület környékén sétálva bepillanthattunk egy mini Franciaországba is, tele hangulatos zenés szórakozóhelyekkel. Este pedig a nap zárásaként gyönyörködtünk Budapest csodálatos fényeiben. Reméljük lesz még alkalmunk még néhányszor eljutni erre a helyre, és ismerkedni a francia kultúrával.
/Börcsök Bernadett, Dancsók Andrea, Csorba Vivien- 10.b osztályos tanulók/
Legfrissebb híreink

További hírek