Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Német nyelvi színházban jártak a sziládysok

Archivált tartalom! Megtekintés: 365

2017. január 26-án Szekszárdon voltunk,  A bölcs Náthán (Nathan der Weise) című Lessing-művet néztük meg a Deutsche Bühne Ungarnban.

A műsor kezdete előtt volt egy kis szabadidőnk, melyet a sétálóutcán, a színház előtt eltölthettünk. Legutóbb két éve volt az iskolának lehetősége arra, hogy ellátogasson ebbe a színházba, ugyanis tavaly a felújítására került sor. Maga a színház egy kicsi, otthonos épület. Mikor bementünk a nézőtérre, szinte el is foglaltuk az összes széket, ugyanis a németes diákok körében nagyon népszerű ez a program.
Történetünk a keresztes háborúk korában játszódik, Jeruzsálemben. A színdarab egy mesével kezdődik, mely egy gyűrűről szól, majd megismerkedhetünk a szereplőkkel: Náthánnal, Szaladinnal és egy keresztes lovaggal. Szaladin megkegyelmez a lovagnak, aki egy tűzeset tanúja lesz, s megmenti Náthán lányát, Rechát. Eközben a háború folytatásához Szaladinnak pénzre lenne szüksége, melyet Náthán fog adni neki hálájának jeléül. Kiderül továbbá, hogy Náthán örökbefogadott egy keresztény lányt, holott ő maga zsidó vallású. Így a lánynak kolostorba kellene vonulnia, ám ha a keresztes lovag elveszi őt feleségül, minden gond megoldódna. A történet végére pedig olyan rokoni szálakra vetül fény, melyek szinte az összes szereplőt összekötik.
A színdarab mellé vetítetek ki nekünk magyar feliratot, ugyanis a mű nyelvezete elég nehéz volt, így viszont könnyebben lehetett követni az eseményeket.
Köszönjük a lehetőséget, hogy idén is részt vehettünk ezen az élményekkel teli programon.

 

Fényképek....
Legfrissebb híreink

További hírek