Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Bemutatkoznak a 2018-as tanév új osztályfőnökei

Archivált tartalom! Megtekintés: 1095

A 2018 / 2019-es tanévben 3 új osztályt indítunk, 2 osztályt a 8 évfolyamos és 1 osztályt pedig a 4 évfolyamos képzésben. Most bemutatkoznak a leendő osztályfőnökök, személyesen pedig a nyílt napon találkozhatunk Velük 2017. november 18-án.

Balog Csilla (5.A)

magyar és történelem szakos tanár

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, 2017. februárjában végeztem magyartanár-történelemtanár szakokon, március óta pedig a gimnáziumban tanítok. Már általános iskolás korom óta vonzott a tanári hivatás, így magától értetődő volt a számomra, hogy a továbbtanulásnál is ezt a pályát fogom választani. Az egyetem alatt megismerkedtem egy új, kompetencia alapú szemlélettel és tanítási móddal, amelyet most a gyakorlatban is igyekszem megvalósítani, és beépíteni az óráimba többek között a csoportmunkát, és a projektmódszert. A tanórákon szeretem a technikai lehetőségeket kihasználni, illetve törekszem arra, hogy az óráim érdekesek legyenek, és olyan tudással gazdagodjanak a gyerekek, amit majd később is fel tudnak használni. Magyartanárként az olvasás megszerettetése és a jó szövegértési készség kialakítása az elsődleges célom. Kiemelten fontosnak tartom az oktatás mellett a nevelő munkát is. Az iskola szellemisége, diákközpontúsága, támogató légköre ebben nagy segítségemre van.

Leendő osztályfőnökként az egyik legfőbb célom annak biztosítása lesz, hogy a gyerekek az osztályközösségben biztonságban és jól érezzék magukat, hiszen ez lesz az a közösség, ami a következő nyolc évben elkíséri őket.

Igás Andor (5.B)

testnevelés szakos tanár

A bajai Eötvös József Főiskola tanító szakán, a Pécsi Tudományegyetem főiskolai testnevelés szakán, majd a Szegedi Tudományegyetem testnevelés mesterképzésén kaptam meg tanított tárgyam alapjait, melyeket 2003 óta a bácsalmási Hunyadi János Gimnázium kollégiumában, a Kunfehértói és a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában csiszolgattam kiváló kollégák segítségével. 2013-ban létrehoztunk barátommal egy sportkört, melyhez 4 év alatt több mint 30 fő csatlakozott, így ez az új sport, a gyorstollas, ismertté válhatott Kiskunhalason. Szakmailag egyik legnagyobb személyes sikerem, hogy a 2017-es lengyelországi világbajnokságon a 14 év alatti kategóriában egy játékosom aranyérmet szerzett.

4 éves kislányom és kedves párom segíti otthoni kikapcsolódásom, akiktől folyamatosan remek tapasztalatot kapok, mely a diákokkal való kapcsolatomat is erősíti.

13 éves testnevelői tevékenységem alatt folyamatosan azon munkálkodtam, hogy diákjaim érezzék jól magukat óráimon, tiszteljék egymás erőfeszítését, és hozzák ki magukból a bennük rejtőző tehetséget. Óráimon a szórakozás, következetesség, teljesítmény hármasát kívánom egyidejűleg megvalósítani.

Osztályfőnökként az egyik legfőbb célom az, hogy a gyerekek örömmel és büszkén gondoljanak az iskolájukra, melynek idővel meghatározó tagjai lehetnek.

Nagy-Kálóziné Paska Andrea (9.C)

biológia és földrajz szakos tanár

A Szegedi Tudományegyetemen végeztem 2000-ben biológia-földrajz szakon. Az egyetem elvégzése után kezdtem el tanítani ebben a gimnáziumban, ahol magam is végeztem. Az első évtől kezdve tanítom a biológia tagozatos tanulókat. Büszkén mondhatom, hogy többen bekerültek az orvosi egyetemre. A labor adta lehetőségeket kihasználva nagyon sok, tananyaghoz kapcsolódó kísérletet tudunk elvégezni. Emellett a Szegedi egyetem több karával építettünk ki kapcsolatokat, így módunk van betekintést nyerni az egyetemen folyó oktatásba. A gyerekektől a pontos, precíz munkát várom el.

Eddig két osztálynak voltam az osztályfőnöke. Nagy hangsúlyt fektetek a gyerekek lelki gondozására, az önismeretre és a sikeres pályaválasztásra. Fontos számomra, hogy minél összetartóbb, egymásra odafigyelő közösséget alakítsak ki.
Legfrissebb híreink

További hírek