Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tanévzáró 2018

Archivált tartalom! Megtekintés: 720

2018. június 24-én, vasárnap délután osztották ki a református gimnáziumban a bizonyítványokat, majd az iskola diáksága és a tantestülete közösen vonult át a református templomba, ahol 16 órától kezdődött a tanévzáró istentisztelet.

Itt igét hirdetett Bán Béla református esperes, majd Varga Judit gimnáziumigazgató tartotta meg tanévzáró beszédét. Ebben a tanévben a sziládysok remek tanulmányi munkát végeztek és számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek. Sok diák ért el kitűnő tanulmányi eredményt. A legkiválóbb diákok oklevél, könyv- és pénzjutalomban részesültek. A tanévzáró keretében adták át Somoskövi Ákosnak a Johannita lovagrend képviselői az általuk kiírt egyháztörténeti verseny első helyezettjének járó díjat. 

 

DÍJAZOTT DIÁKOK

Év diákja: Tóbiás Anna 11.a

Természettudományban legeredményesebb: Tóth Kata 11.a,  Piszmann Zsófia 9.b

Jerémiás Béla díj, matematikában legeredményesebb: Klem Zsolt 10.b, Baranyai Brúnó 8.b, Figura Márton 7.b

Simon Zsuzsanna díj, történelemből legeredményesebb: Somoskövi Ákos 12.a, Tóth Kornél 11.d
Simon Zsuzsanna díj, magyarból legeredményesebb: Varga Luca Borbála, Lantos Zita 10.a

Jó tanuló - jó sportoló díj: Jerémiás Donát 11.a, Fődi Ildikó 10.a, Tanács Nóra 6.a

Jó sportoló díj: Krisztin Áron 9.c,  Kószó Kata 8.b

Legsportosabb osztály: 11.b

Legjobb tanulmányi átlagú 8 évf. osztály. 5.a (4,81)


Jutalmazott diákok...

Versenyeredmények teljes listája...

Varga Judit igazgató beszéde:
Tisztelt megjelent vendégeink, szülők, kollégák és kedves diákok!
Elérkezett a legkedveltebb iskolai ünnepségünk, a tanévzáró. Itt az ideje a visszatekintésnek, értékelésnek.
Az idei tanév is sok izgalmas programot tartogatott nekünk, most csak röviden említek néhányat: ebben az évben a reformációra való emlékezés kiemelt esemény volt iskolánk életében. Aznap nyílt meg a korcsolyapálya, amely a város segítségével, a fenntartónk beruházásában épült meg. Decemberben kétnapos pályaorientációt segítő program valósult meg Szakmaszimatoló névvel; sok régi diák, helyi vállalkozó és szülő segítette, így közös munkával eredményes, és értékes alkalom volt ez is. A január nálunk a foci jegyében telt – a szokásos, ragyogó szalagavató mellett -: a XI. Szilády Kupa igazi csapatépítő, lelkesítő esemény volt.
A második félévben a stratégiai fejlesztő folyamatot indítottuk be: külső szakértő bevonásával, a meglévő értékekre építve megálmodtuk a jövőnket. Úgy véljük, hogy Isten olyan iskolát akar látni a Sziládyban, amely egy bátor, békés, biztonságos, krisztuskövető, támogató, elfogadó közösség, mindenkinek segít megtalálni a saját útját és felkészíti a gyermeket arra, hogy a társadalomban építő szerepet vállaljon. Ezen az úton indultunk el, e célt szem előtt tartva tervezzük a jövő munkaprogramjait, továbbképzéseit, munkaközösségeit, az egész iskolai életet. Külön öröm számomra, hogy ebben a munkában a diákok támogatását is élvezzük, és a szülők is mellénk álltak: velünk közösen terveztek és a megvalósításban is konkrét feladatokat végeznek majd el. Sőt, a munkaközösségeink tagjaiként munkatársaink lettek. Nagy erőforrás ez az egész iskola számára! Igazi iskolát csakis ebben a közösségben: a diákok, szülők, tanárok közösségében lehet formálni, mindehhez Isten támogatását, áldását kérve.
És most nézzük az idei tanév eredményeit! Idén igazán sok díjat hoztak el diákjaink a számtalan versenyről, legyen szó városi vagy országos, tantárgyi vagy tematikus megmérettetésről. Nehéz kiemelni a sok szépen csillogó érem közül egyet is, de kétségtelen, hogy az idei tanév legmagasabb szakmai eredménye az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért országos 13. és 44. helyezés történelem, illetve biológia tantárgyból. Nagyon büszkék vagyunk Kiss Pető Apor és Tóth Kata diákjaink eredményére, köszönet érte Nagy-Kálóziné Paska Andrea Tanár nőnek és dr Szabó Ferenc Tanár Úrnak. És kérjük a folytatást 
Az iskola tanulmányi eredménye: 4,47, ez több, mint egy tizeddel magasabb érték a tavalyinál. Nagyon büszke vagyok erre az eredményre! Most 69 kitűnő bizonyítványt adhattak át kollégáim és 134 jeles rendű tanulónk van. A kitűnő bizonyítványt elérő diákokat név szerint is megemlítem. Kérem, hogy a helyükön álljanak fel és engedjék meg, hogy a felsorolás végén így együtt is megköszöntsük őket egy nagy tapssal!
Az érettségi vizsgák még a következő héten is zajlanak, ezért annak eredményeiről a tanévnyitón tudok beszámolni. A legjobb átlagot elért osztály 4,81-dal az 5A, rögtön utána 4,72-dal az 5B és 4,71-dal a 12A osztály. Gratulálok a kiváló eredményhez! Eredményes diákjaink bizonyítványuk mellé oklevelet is kaptak, amit osztályfőnökeik adtak át nekik az ünnepség előtt. Ezeken túl egy önmagát megnevezni nem akaró öregdiákunk felajánlásaként 4 rászoruló, jó tanuló gyermekünk vehetett át az osztályfőnökétől 25 ezer forintot. Ezúton is köszönjük a diákjaink nevében is a támogatást. Minden diákunk fontos nekünk és minden lehetséges eszközzel támogatunk Benneteket. Erre jó példa az is, hogy idén nyáron 7 diákunkat juttatunk el a Református Zsinat Oktatási Hivatala által vezetett alapítvány Talentum Tehetséggondozó Konferenciájára, Pécsre.
8 tanárunk számára a nyár a pihenésen túl a tanulással is telik majd: ők az Erasmus pályázat segítségével külföldi továbbképzésre vállalkoztak. Ketten közülük már kint vannak: egyikük Írországba, másikuk Spanyolországba érkezett a mai napon. A nyolc utazó pedagógus arra is vállalkozott, hogy a tanítási módszereinket segítenek megújítani; hiszen elsősorban iskola vagyunk, ahova tanulni, tanítani jövünk, erre vállalkoztunk, ezt kell tehát a legjobban végeznünk. A következő tanévben a tanítási módszerekben való megújulásra kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk.
A felvételi eljárások időszaka is lezárult. Újra sikeres és eredményes beiskolázási programot teljesítettünk: 50 új ötödikes és 34 új kilencedikes diákunk érkezik a következő tanévre, kiváló tanulmányi átlagokkal, ígéretes elszánással és lelkesedéssel. Mindent elkövetünk majd, hogy ezek a pozitív érzések itt maradjanak, növekedjenek és tovább erősítsék a közösségünket.
A fenntartónk minden évben példamutató módon gondoskodik az iskolai infrastruktúra színvonalának emelésén: az iskolába érkezőket rend, tisztaság, internetelérés, digitális táblák, kivetítők, természettudományos és informatikai labor és nem utolsó sorban finom ebéd várja. Köszönjük szépen most is az átlagosnál lényegesen magasabb színvonalat!
Köszönettel tartozunk a technikai dolgozók és a nevelést, oktatást segítő valamennyi munkatársunknak is az egész éves munkájáért, kitartásáért, támogatásáért. Itt köszönöm meg a vezetőtársaim munkáját is, ők idejüket, erejüket nem kímélve, sokszor még extrém időben is készen álltak arra, hogy egy-egy hirtelen érkező nehéz helyzetet megoldjunk, s mindezt jó kedvvel, pozitív hozzáállással, egymást támogatva tettük meg. Úgy érzem, hogy igazi jó csapattá váltunk! A szép eredmények, az iskola jó híre valamennyiünk érdeme.
Mielőtt kimondanám az utolsó, leginkább várt mondatomat, kis kitekintést adok a következő tanévre is: minden tanévben előfordul, hogy kollégák mennek el és újak érkeznek; ez az élet része egy oktatási intézményben is. Ideális, ha tudjuk már ilyenkor is, hogy ki az, aki elbúcsúzik tőlünk; ez így kiszámítható és tervezhető folyamattá válik. Jelenleg három kollégáról tudom, hogy már nem nálunk folytatja a pályafutását: Brinkus Helga, Nagy-Kálózi Mónika és Mórágyi
Bernadett tanárnőtől búcsúzunk el; mindhárommal békében, barátsággal válunk el, ezúton is sikereket és boldogságot kívánunk nekik az új életükhöz. Hiányozni fognak, hiszen sok együtt töltött óra köti őket ide! Az Iskola életében lesz tehát változás a következő tanévben is, változik, alakul a Szilády; de a lényegét tekintve marad, ami volt: az Alma Mater, Kiskunhalas legpatinásabb iskolája, amely valódi református értékeket felmutatva modern, a változó időkhöz alkalmazkodó, megújulásra képes Gimnázium.
Holnaptól ténylegesen elkezdődik a felhőtlen, gondtalan nyári vakáció; kérem, hogy felelősséggel, biztonságosan töltsétek el, hogy szeptemberben majd újult erővel kezdődjön meg a tanév.
A 2017/18-as tanévet ezennel ünnepélyesen bezárom. Áldást, békességet

 

Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek