Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Erdei iskolában jártak a Sziládysok

Archivált tartalom! Megtekintés: 373

A Szilády Gimnázium Természetbúvár Szakköre 2018 szeptemberében szakmai táborban vett részt Pénzesgyőrben, a Bakonyban.

Kifejezetten természetbúvár programokkal telt az idő: kirándulás, geológia, csillagászat, denevérgyűrűzés és  patakvizsgálat is volt. Sok szakember látogatott hozzánk, előadások és bemutatók is gazdagították a napjainkat. Ellátogattunk a Tűzkövesbörc tanyára, ahol a természetbarát tájgazdálkodást és állattartást nézhettük meg. Itt igazi terepi autózásban is részünk volt :) Emellett tábortüzet raktunk, énekeltünk, kenyeret dagasztottunk, gyógynövényekkel ismerkedtünk, gombát szedtünk.  Gyönyörű tájakon jártunk, szép időben, eső nélkül. Megismertük egymást is, és a napok végére igazi csapattá váltunk. Három felnőtt: Kovácsné Bodicsi Erzsébet, Kiss Tamás és Varga Judit , valamint 18 kis természetbúvár vett részt a táborban.

Diákok írták:

"A Bakony szépségét láthattuk az elmúlt napokban.Változatos programok voltak, így mindenki megtalálta a kedvére valót. Az ételek finomak voltak és bármennyit ehettünk belőlük. A szállás pedig tiszta és rendezett volt.
  Én nagyon jól éreztem magam. Ahogy belegondolok nem is volt olyan dolog ami nem tetszett volna. Legjobban az erdő, a patak és azoknak a hangulatossága tetszett." 

"Nekem az erdei iskolában legjobban a túrák tetszettek. Kimerítőek voltak, de a táj gyönyörű, így élvezetes volt. Főleg a bakonybéli túra tetszett, mert bár nehéz volt azon az úton haladni (kezdetben magas, fárasztó emelkedő, majd csúszós lejtő), de ennek ellenére remekül éreztem magam, és semmi baj nem történt. Ezen kívül még a kenyér dagasztás is érdekes volt."

"Nekem rendkívül tetszettek a hatalmas hegyek és a tiszta levegő nagyon jó volt sétálni egy hosszú csobogó patak mellett és éjszaka hallgatni a szarvas bőgést illetve a tábortűz mellett énekelni, sokat tanultam a pékek munkájáról és a dagasztásról."

"Sokszor a túrák nehezen indultak de a végeredmény mindig megérte!
Nagyon tetszett a tábor. A kedvencem a patak melletti túrázás volt, mikor a köveken mászkáltunk. Sokat tanultam a természetről, nagyon tetszett mikor tanulmányoztuk a denevéreket.megtanultam kenyeret is készíteni. Anyának tetszett, hogy már tudok szépen mosogatni. Örülök, hogy részt vehettem a táborban."

"Én a túrákra emlékszem a legszívesebben,mivel nagyon szép helyeken jártunk. Nagyon sokat nevettünk és jó volt a hangulat."
 
"Sok új ismeretet szereztem, megismertem több új gomba fajtát és gyógynövényt. Számomra a legizgalmasabb a denevérezés volt. Nagyon jó volt őket simogatni, megnézni őket közelről. Szerintem nagyon aranyosak voltak. "
 
"A Tűzkövesbörc tanyán több juh fajt ismertem meg, amiről eddig nem hallottam. Nagyon szomorúnak találtam Béla történetét. Nagyon élveztem ezt az egészet és remélem jövőre is menni fogunk hasonló túrákra. Nagyon köszönöm ezt az utat!"
 
Legfrissebb híreink

További hírek