Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szalagavató - 2018

Archivált tartalom! Megtekintés: 1134

Ebben az évben a második szalagavatóját rendezte a református gimnázium 2018. november 10-én.

A hagyományos szalagavató időpontja változott, január helyett novemberre került a gimnázium egyik leglátványosabb rendezvénye. Természetesen a végzősök is hamarabb kezdték a felkészülést erre a komoly megmérettetésre. A szalagavatót a megszokottnál is ünnepélyesebbé tette, hogy az iskola ebben a tanévben  ünnepli újjáalakulásának 25 éves évfordulóját.

"Az eseménysor a hagyományoknak megfelelően a Szilády-gimnázium dísztermében kezdődött. Itt az osztályfőnökök a végzős diákokra feltűzték az érettségüket jelképező szalagokat. A bálnak ezúttal is a Kossuth utcai sportcsarnok adott otthont. Itt a palotás nyitota meg a produkciók sorát, melyben a végzős évfolyam jópár tagja részt vett. Ezt követően Bödecs Pál főigazgató osztotta meg ünnepi gondolatait a hallgatósággal. Ezután a zenéé volt a főszerep, a Halas Concert Band muzsikált, míg a végzősök felkészültek osztálytáncaikra. A 12.A osztály Piszkos tánc címmel mutatott be egy produkciót. A fiúk kéményseprőket, míg a lányok takarítónőket formáltak meg, akik aztán természetesen egy nagy, közös bulit csaptak. A „B” osztály Viharsarok táncában a vadnyugat elevenedett meg. Volt minden, ami nem hiányozhat egy igazi western táncból. A kocsmajelenet, pisztolylövés, kockás ing mind-mind benne volt a produkcióban. A Hajnal madarai címet kapta a 12.C tánca. Ők is színes ruhákban, pergő ritmusokra mutatták be hónapok óta gyakorolt előadásukat, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott. Idén sem maradhatott el az évfolyamének, amiben valamennyi végzős részt vett. Ebben az évben a Pál utcai fiúk című musical főcímdala csendült fel. A 12.D egészen mexikóig repítette a közönséget. A Desperado filmek hangulatát remekül megidéző táncban az osztályfőnök egy dalrészlettel működött közre. Az est végén a tizenkettedikesek két keringőt is előadtak. Először az angol-, majd a bécsi keringő szerepelt a repertoárban. A két tánc között Varga Judit igazgatónő osztotta meg gondolatait a nézőtéren ülőkkel." /Halasmédia/
A rendezvény végén a végzős diákok tanáraikat, szüleiket barátaikat kérték fel egy-egy táncra.


A Szilády Gimnázium 2018-ban készült szalagavatós videói az alábbi linkekről tölthetők le nagy felbontásban 2018. december 12-ig.

Szalagtűzés:
https://drive.google.com/open…

Szalagavató bál:
https://drive.google.com/open…

Így készültünk a szalagavatóra (Werkfilm) :
https://drive.google.com/open…

 Szalagavató bál...

Kapcsolódó hivatkozások: /www.halasmedia.hu/rovatok/kozelet/-szalagavato-szilady-modraLegfrissebb híreink

2020-06-03 14:27:11

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

1920. június 4-én, pontosan ma száz éve írta alá Magyarország az első világ-háborút lezáró trianoni békeszerződést, amelynek igen súlyos következményei lettek: hazánktól elcsatolták területének két harmad részét, és három milliónál is több magyar vált a környező utódállamok másodrendű polgárává.

Bővebben
További hírek