Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Orosz kulturális előadás a Sziládyban

Archivált tartalom! Megtekintés: 196

2019. február 7-én a magyarországi Orosz Kulturális Központ vezető munkatársa, Alina Urazbekova látogatott gimnáziumunkba.

A látogatás gondolata akkor merült fel, amikor iskolánk egy diákja az Orosz Kulturális Központban járt – tőle szerzett tudomást Alina az itt folyó munkáról.

A látogatás során orosz nyelvet tanuló diákjaink – két csoportban – előadást hallhattak az orosz folklórról és népszokásokról, a hagyományos orosz életről. Az előadások fő célja volt megismertetni a tanulókat az orosz élettel, és nem utolsó sorban az Oroszországban folytatható tanulmányok gazdag lehetőségeivel. Az igazgatókkal és tanárokkal folytatott megbeszélések során új lehetőségek körvonalazódtak az itteni orosz nyelvoktatás jövőjére nézve.

A nap végére mind a látogató, mind a fogadó tanárok és tanulók értékes élményekkel gazdagodtak.

Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek
Olvastad már?
A Szilády megújult oktatási rendjéről

Iskolánk fő feladata a továbbtanulásra való felkészítés. Ennek sikerét mutatja iskolánk tanulóinak 4,54-os tanulmányi átlaga (részletesen lásd itt), valamint az, hogy felvételre jelentkező diákjaink 87,2 %-át vették fel az általuk megjelölt helyre...


Kövess minket a Facebookon is!