Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A négy évfolyamos képzés jellemzői

Megtekintés: 3777

A tagozatokról röviden

1.   Biológia-kémia tagozat

Ezen a tagozaton tanuló diákok négy éven keresztül emelt szintű biológia és kémia oktatásban vesznek részt. Leendő orvosoknak, gyógyszerészeknek, biológusoknak, környezetmérnököknek, vegyészeknek, gyógytornászoknak, védőnőknek, szülésznőknek, diplomás ápolóknak, mentőtiszteknek, laboránsoknak ajánljuk

2.   Humán tagozat

A humán tagozaton tanulók 9-12. évfolyamokon emelt óraszámban tanulják a magyart. Jó alapot ad ez a tagozat azoknak, akik bölcsészek, jogászok, kommunikációs szakemberek, könyvtárosok, újságírók szeretnének lenni. 11-dik évfolyamtól egy fakultációs tárgyat választhatnak.

3.   Matematika tagozat

Ebben a képzésben tanuló diákok az emelt szintű matematika oktatás mellé 11-dik évfolyamtól egy fakultációs tárgyat választhatnak. Azoknak ajánljuk, akik mérnöki vagy gazdasági pályán szeretnének továbbtanulni.

Kilencedikes korban kezdik meg diákjaink a második idegen nyelv tanulását. Latin, orosz, olasz, angol, német és francia nyelvek közül lehet választani. Nyelvoktatásunk magas színvonalú. Törekszünk arra, hogy a nálunk tanuló diákjaink a nyelvi érettségi mellett nyelvvizsgát is szerezzenek. Külön órákat a 9-es évfolyamtól kezdődően ingyenesen biztosítunk ennek érdekében.

Iskolánkban különös hangsúlyt kap a pályaorientáció: szakemberek segítségével segítjük diákjaink döntését: szakpszichológus egyéni tanácsadással támogatja a jó választást.

Testnevelés óra keretében elsajátítják a csapatsportokat, de az úszás, kerékpár, testépítő foglalkozások is rendszeresek.
Legfrissebb híreink

További hírek