Fizika

Egyre nagyobb jelentősége van a fizikának. 2021-től az országos kompetenciamérésen nemcsak a diákok szövegértési képességét és matematikai eszköztudását mérik majd fel, hanem a kötelező pedagógiai méréseket a természettudományokra is kiterjesztik. Az erre való felkészülést időben megkezdtük, a feltételeink megvannak hozzá (laboratóriumunk, módszertanunk, gyakorlatunk és hagyományaink egyaránt).

A körülöttünk levő világ jelenségei

Programjainkkal célunk a természettudományok és ezen belül a fizika tantárgy közelebb hozása, megszerettetése azon diákokkal is, akik nem tanulnak tovább az adott tárgyból. Rendhagyó természettudományos órákat szervezünk vendégelőadókkal rendszeresen.

Diákok bevonásával rendezzük -hosszú évek óta- a Kutatók Éjszakáját, melyet a város minden diákja számára nyitottá tettünk. Közel ezres látogatószámmal működik évek óta! A jövőben tanulmányi kirándulásokat is tervezünk.

Aki a mérnöki pálya iránt vonzódik– mondjuk építészmérnök, gépészmérnök, energetikai mérnök, villamosmérnök, közlekedésmérnök, bionika mérnök, könnyűipari mérnök vagy  agrárágazatba erdőmérnök szeretne lenni – azoknak lehetősége van 11. és 12. évfolyamon fizika fakultáció választására. Ennek keretében felkészítjük diákjainkat a kétszintű érettségi vizsgára és megfelelő alapokat adunk a felsőoktatásra. A felkészítés azonban már korábbi években elkezdődik szakkörök és gazdagító program keretében.

Aki nyitott a körülöttünk levő világ jelenségei iránt,szeret utánajárni a magyarázatoknak, kutatni, indokolni, kiszámolni, tervezni, akkor azoknak lehetőségként ajánljuk a fizika szakkört és tehetséggondozó műhelyünket.

Aki szívesen versenyezne, kipróbálná magát, mit tud elérni maga, vagy társával, ahhoz is segítséget kap. Minden évfolyamon tartunk versenyfelkészítést, kipróbálhatod magad az Öveges, vagy a Fizika Plusz, felsőbb évfolyamokon a Budó, Vermes, Tornyai és az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen is.

A legjobb tanterv és a legmagasabb színvonalú feltételek mellett is csak akkor lehet eredményes a fizika tanítása, ha a diákok érdeklődők, akik eredményeket akarnak elérni. A kompetencia nemcsak a tudást és a képességeket jelenti, hanem a hozzáállást is. Szakmai tudásunkkal igyekszünk diákjainkat motiválni, hogy legyenek nyitottak a fizika tanulása iránt, és szívesen vállalják a kihívásokat, ami sikert és örömöt hozhat számukra.

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!