Földrajz

A FÖLDRAJZ az egyik legkedveltebb tantárgy a gimnáziumban, sokan ezt választják 5. érettségi tantárgyként is.

A természeti és társadalmi környezetben való tájékozódás

7., 8., 9., 10 évfolyamon minden diák tanul földrajzot. A kisgimnazisták 5-8. osztályig földrajz szakkörre is járhatnak.

Akik ebből a tárgyból érettségiznek, vagy ezzel a tárggyal tanulnak tovább, azok fakultáció keretében 11. és 12. évfolyamon is felvehetik a tantárgyat.

A tantárgy egyik célja hogy környezetbarát gondolkodás és magatartás módot alakítson ki a diákok körében, valamint mind a természeti, mind a társadalmi környezetben való tájékozódást segítse.

A földrajz a diákok hazafias nevelésének is egyik fontosa területe. A tanárok igyekeznek érdekesen és változatosan tanítani, az órákon sokszor használnak interaktív tartalmakat és oldanak meg játékos feladatokat, mind egyéni és csoportmunka keretében a diákokkal.

A duplaórás rendszernek köszönhetőn kevés a házi feladat is.  A földrajz órákon tanultakat remekül kiegészítik az iskolai túrák, kirándulások, külföldi diákutazások. A földrajzban tehetséges diákok versenyeken indulhatnak, érettségizhetnek közép és emelt szinten a tantárgyból.

Több egykori sziládys diák választott életpályájának földrajzos szakmát: geológus, geográfus, földrajztanár stb., mely sikerélmény számunkra.

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!