Francia

A francia nyelvet iskolánkban Forczekné Lány Tünde tanárnő tanít, ezen munká Jérémy Floutier francia lektorunk segíti rendszeresen, ami nagyszerű lehetőség az élő nyelv gyakorlására. Diákjainkat érettségire, nyelvvizsgára egyaránt felkészítjük. Számos programmal próbálunk még nagyobb kedvet adni diákjainknak a nyelv tanulásához, például film nézéssel egybekötött látogatás a budapesti Francia Intézetben, Szegedi Francia Filmnapok, előadások, ismerkedés francophone emberekkel, cserediák program.

Minden nyelv egy új kapu a világra

Jelenleg is aktív Erasmus pályázatunk van. Iskolánk az Erasmus+ pályázat keretein belül egy két éves pályázatot nyert el 2019-ben. Már a sikeres pályázat előtt kialakítottunk egy francia-magyar cserediák kapcsolatot, és meghívtuk a partneriskola diákcsapatát és két tanárát is. A kapcsolatépítés olyannyira jól sikerült, hogy közösen gondolkodva beadtuk a pályázatot.

A projekt három mobilitásból áll, egy franciaországi, egy magyarországi és egy Strassbourg-Brüsszel tanulmányi útból. Ezen kívül egy, a diákok által közösen összeállított Európai Uniós kérdőíves kutatási munkából, illetve számos izgalmas és motiváló tevékenységből áll.

A gyümölcsöző cserediák kapcsolatunk alkalmat teremt egy másik nyelv és ezáltal egy másik kultúra megismerésére, egyben lehetőséget nyújt határokon átívelő , talán örök életre szóló barátságok kialakításra is. Projektünket szeretnénk a jövőben is folytatni, újabb diákok bevonásával.

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!