Kémia

Kémia oktatásunk nagy részben a 2014-ben elkészült Földi János Természettudományi Laboratóriumban történik. Célkitűzéseink között szerepel a kémia tantárgy megszerettetése, kémiai vizsgálódások végzése, versenyekre és emelt szintű érettségi vizsgára való felkészítés.

Laboratóriumi kémiai vizsgálódások

2005-től az érettségi vizsga követelménye a kísérletezésben való jártasság bemutatása, ezt a rendszeres laboratóriumi munkával segítjük. Minél sikeresebb felkészülés érdekében 11. évfolyam végén egy hetes nyári táborral is készítjük az emelt szintű érettségi vizsgára diákjainkat.

7. osztálytól kezdődően természettudományos szakkörökön vehetnek részt diákjaink érdeklődési körüknek megfelelően. Ezzel is segítjük tudatos felkészülésüket a pályaválasztásra, továbbtanulásra.

Tehetséggondozás keretében akár egy főnek is tartunk felkészítést versenyekre.

9. osztálytól kémia tagozatos csoport indítunk, ahol külön helyi tanterv szerint készülünk a továbbtanulásra. A felkészülést többletórák tartásával támogatjuk.

Négy szakmailag és módszertanilag jól felkészült, lelkes kolléganő várja a kémia iránt érdeklődő diákokat. Tanárainkat laboráns segíti, így páros és csoportmunkában is végezzük munkánkat.

Kémia órákon is csatlakozunk az országosan meghirdetett témahetekhez, pl. fenntarthatósági hét.

Iskolánk rendezi a Református Középiskolák Országos Kémiaversenyét, ezzel is bizonyítva a magas szintű oktatásunkat. Számos más egyéb versenyeken jó eredménnyel szerepelnek tanulóink.

Kinek ajánljuk a kémia tagozatot? Vegyésznek, orvosnak, gyógyszerésznek, egészségügyi és műszaki pályára készülő tanulóknak.

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!