Német

A Sziládyban a kisgimnazistáknál 5.-8. évfolyamokon 4 órában, 9. évfolyamon heti 6 órában, a felsőbb évfolyamokon heti 4 órában tanítjuk a német nyelvet. Célunk a 9. évfolyamban a magas óraszámmal, hogy 9. tanév végén, vagy lehetőleg a 10. tanévben középfokú nyelvvizsgát szerezzenek tanulóink.

Minden nyelv egy új ablak a világra

Rendszeresen tesznek előrehozott érettségit diákjaink nyelvekből, így németből is, ezt leggyakrabban 11. tanév végén, előfordul azonban, hogy ez már 10. tanév végén sikerül nekik.

Különféle német nyelvi versenyeken indítjuk diákjainkat, nagy örömünk, hogy OKTV-n is sikeresen szerepelt tanulónk.

Német nyelvű színházi látogatásaink rendszeresek, a gyerekek különösen élvezik ezeket.

A gyakorlásra a tanórai kereteken túl számos lehetőség kínálkozik. Így a szakköri foglalkozások, a Kutatók Éjszakája és a versenyeken való részvétel is erősítik a nyelvtudást. Az Idegennyelvi Prezentációs Verseny az előadói képességet helyezi az előtérbe. A nyelvi témahéten a német nyelvi csoportok egy adott ország kultúráját, szokásait ismertetik meg az iskola diákjaival.

Gimnáziumunkban a német tanításnak nagy hagyományai vannak. Ezt tükrözi a német testvérváros, Kronach egyik gimnáziumával ápolt 17 éves kapcsolat. A diákcsereprogram óriási lehetőséget nyújt a diákoknak a német nyelv gyakorlására.

A német nyelvet egészen új területeken is be lehet vonni a tanításba. Az idei 1956-os megemlékezésen a magyarországi események külföldi sajtóvisszhangját helyeztük a fókuszba, így a német nyelvterületeken megjelent korabeli újságok cikkeit is megmutattuk az érdeklődőknek.

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!