Olasz

Iskolánkban lehetősége nyílik a diákjainknak az olaszt, mint második idegennyelvet választani. Tanulóink a második idegennyelvek tanulását a 10. évfolyamban kezdik el. Dönthetnek arról, hogy általános körülmények mellett, vagy emelt óraszámban, emelt szintű érettségire készülve szeretnék tanulni nyelvet. Annak érdekében, hogy a tanulók ideális nyelvtanulási körülmények között tanulhassák az általuk választott idegen nyelvet, létszámtól függően akár több párhuzamos csoportot indítunk évfolyamonként.

Minden nyelv egy új ablak a világra

A 9. évfolyamos tanulóknak lehetősége van szakkör keretében ismerkedni az olasz nyelvvel, amelynek köszönhetően könnyebben hozhatnak döntést, milyen módon szeretnék tanulni azt 10. osztályosként.

10. osztályos tanulók véleménye

„Nagyon megtetszett maga a nyelv, és ez az izgalmas és tartalmas óráknak köszönhető.”

„Jól érzem magam az órákon. Érdekes és fejlesztő feladatokat kapunk.”

„Nagyon tetszik és érdekel az olasz nyelv és kultúra. Az órák is jó hangulatban telnek.”

„Az órákon családias a légkör, sokszor hallgatunk zenét, ismerkedünk a kultúrával.”

„Azért szeretem az olasz órákat, mert mindig izgalmasak és érdekesek a feladatok, nem sietünk az anyaggal, és mindenki egyformán részt vesz a feladatokban.”

11. osztályos tanulók véleménye

„Én azt szeretem az olasz órákban,hogy a viszonylag kis létszám miatt mindenki igényére odafigyel a tanárnő, ha valaki valamit nem ért, addig próbál segíteni,amíg biztosan mindenki megértette,és gyorsan eltelik az idő.”

„Én azért szeretem az olasz órákat, mert nem csak a nyelvtant magoljuk be és aztán haladunk az anyaggal tovább, hanem kapunk elég időt, hogy megértsük és rengeteg feladatot kapunk hozzá, hogy biztos tudásunk legyen. Azért szeretem az olasz órákat, mert interaktív és kreatív feladatokat oldunk meg, amelyek nagy hasznát fogjuk venni, ha Olaszországba utazunk. Azért szeretem az olasz órákat, mert a Tanárnő sokat beszélget velünk olaszul, hogy ne csak egy tankönyv szagú tudásunk legyen.”

„Azért szeretem az olasz órákat mert nemcsak ülünk és hallgatjuk a Tanárnőt ahogy olvassa a feladatokat hanem lehetőségünk van nekünk hasznosítani a tudásunkat vagy gyarapítani azt. Rengeteg feladatot hoz nekünk a Tanárnő amelyeket közösen oldunk meg. Olyan témákat dolgozunk fel amikre szükségünk lehet az érettségin, nyelvvizsgán és az életben is. Időt fordítunk a beszédre is, a Tanárnő sokat beszél hozzánk olaszul így jobban fejlődhetünk.”

„Én azért szeretem az olasz órákat, mert nem arról szólnak, hogy a tanárnő minél gyorsabban leadja és számonkérje az anyagot, időt fordítunk arra, hogy mindenki értse az adott anyagot vagy feladatot. Így sokkal hatékonyabb a tanulás és gyorsabban fejlődünk, mintha csak az lenne a cél, hogy a tananyag végére érjünk. Szeretem az olasz órákat, mert a tanárnő a mi véleményünket is megkérdezi és számba veszi.”

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!