Orosz

Iskolánkban az orosz nyelvet 10. osztálytól tanulhatják a diákok második idegen nyelvként. Az utóbbi években az orosz nyelv megítélése jelentősen megváltozott, egyre többen érdeklődnek iránta.

Minden nyelv egy új ablak a világra

Miért érdemes oroszt tanulni? A tanulmányok befejezése után a munkaerőpiacon mindenképpen előnyt élvez az, aki tud oroszul. Igen sok orosz turista érkezik országunkba, az oroszországi piac is egyre bővül. A kereskedelemmel és idegenforgalommal foglalkozó cégek nagyon keresik az oroszul beszélő munkatársakat.

Körülöttünk sok szláv ország van, így aki oroszul tud, az valamennyire megtalálja a közös nyelvet a délszlávokkal, lengyelekkel, csehekkel, ukránokkal is.

Az oroszórákon nem csupán a nyelvvel, hanem a sajátos és igen gazdag orosz kultúrával is megismerkedhetnek a diákok. Az orosz kultúra terjesztésében nagy szerepet játszik a Budapesten működő Orosz Kulturális Központ, amellyel iskolánk nagyon jó kapcsolatot ápol. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően megismertettük diákjainkat az oroszországi továbbtanulási lehetőségekkel is. Jelenleg 2 volt tanítványunk tanul Moszkvában illetve Szentpéterváron.

Az érdeklődő diákok számára orosz szakkört is biztosítunk.

További képekFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!