Sokszínű Málaga

Felejthetetlen élményeink első Erasmus utunkról.

Az Erasmus program keretein belül lehetőségünk adódott tíz napot eltölteni Spanyolországban, Malagán. Sokunknak ez volt az első repülőútja: három és fél órán keresztül szemlélhettük madártávlatból Európa több országát, hegyeket, tengereket.

A szerencsés földetérés után busz várt ránk, amellyel eljutottunk a bennünket fogadó intézményhez, ahol már vártak ránk spanyol „családtagjaink”. Miután elfoglaltuk a szállásainkat a családoknál, lementünk a tengerpartra sétálni, és kicsit felfedezni a környéket.

Másnap az iskola éttermének konyháján egy profi séf segítségével mi magunk készíthettük el Spanyolország nevezetes ételét, a paellát, ami a rizses húshoz hasonló, csak sok extra összetevőt is tartalmaz, ami különlegessé teszi. Többségünknek ízlett a mediterrán konyha remeke, de nem mindenkinek váltak a „tenger gyümölcsei” a kedvencévé.

Szombaton egy egynapos kiránduláson vettünk részt Cordobában. Ez a lenyűgöző andalúziai város még mindig egyfajta nyugati Mekka, ahol az idegenvezetőnk egy az az UNESCO listáján szereplő mecsetben vezetett minket körbe, ami egyaránt rendelkezett muszlim és keresztény vonásokkal. Délután szabadprogram volt: az óváros keskeny, kacskaringós utcáinak labirintusában barangoltunk. Az üzletekben szuvenírt is vásárolhattunk. Vasárnap már nemcsak a tengerparton sétáltunk, hanem felfedezőútra indultunk Malaga központjában is. Délután ellátogattunk Picasso szülőházához, majd a Picasso Múzeumban a világhírű festőművész alkotásaiban gyönyörködtünk.

Ötödik nap elkezdődött a projekthét, és eltöltöttük az első közös napunkat az olaszokkal. Idegenvezetőnkkel, Pepével Malaga egy szegényebb környékét látogattuk meg, Lagunillas-t, amely lakosságának körülbelül a fele írástudatlan. A hely különlegességét a sokszínű, jelentéssel bíró graffiti alkotások jelentették.

A hatodik nap témája a hátrányos helyzetű populációk voltak. Egy közös előadás után betekinthettünk az Accem nevű segélyszervezet működésébe, ahol a hátrányos helyzetű embereknek segítenek elhelyezkedni és boldogulni a társadalomban. Délután pedig az „Imaginations Museum”-ba látogattunk el, ahol sok optikai csalódást okozó kép készült a csoportról. A nap további részét a tengerparton töltöttük.

A hetedik nap témája a nyelvi adaptáció volt, amit az előző napihoz hasonlóan dolgoztunk fel. Meghallgattunk egy előadást, majd szintén egy intézethez látogattunk el, ahol az emberek nyelvi nehézségeinek kiküszöbölésével foglalkoznak. Ottlétünk alatt betekintést nyerhettünk egy nyelvórára is. Itt megismerkedtünk egy magyar lánnyal, Virággal, aki délután felvezetett minket a helyi vár melletti kilátóhoz, ahol nagyon szép kilátás tárult elénk.

A nyolcadik nap témája a roma kultúra volt, egy erről szóló előadáson vehettünk részt, majd a prezentáció elkészítésével foglalkoztunk.

Kilencedik nap egy előadás keretében a Flamenco-val ismerkedhettünk meg, majd aznap este egy ehhez kapcsolódó táncos műsort, a Flamenco show-t tekinthettük meg.

Tizedik nap vonattal elutaztunk Benalmadenába, egy olyan állatkertbe, ahol különböző műsorokkal is szórakoztatták a látogatókat. Mi egy pingvines, papagájos, és egy delfines műsort választottunk, ahol számos trükköt mutattak be az idomított állatokkal. Délután bár fáradtan, de ezernyi élménnyel gazdagodva indultunk haza.



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!