Első lépések

Az Első Lépés projektünk iskolánk első Erasmus+ pályázata. Ennek során felmértük és megterveztük intézményünk fejlődési céljait.

Az idegennyelv tanításában, az IKT használatban, a tanulói motiváció növelésében, a tanári kooperáció erősödésében határoztuk meg azt, hogy miben szeretnénk növekedni. Fontos számunkra, hogy az iskola igényein alapuló kurzusokat választottunk ki. Így biztosított, hogy a valós szükségleteken alapuló pályázati programot valósítunk meg. A munkát közösen végeztük. Segítségünkre van az iskolánkban tevékenykedő pszichológus, gyógypedagógus, rendszergazda, és gazdasági vezető is, tehát bevontuk azokat a szakembereket, akikre a mindennapi tevékenységeink során támaszkodhatunk. A tervezés folyamata után a mobilitások és a mérések előkészítése történik. A bemeneti méréseket 2018 júniusában elvégezzük.

A kurzusokra 2018 nyarán 8 kolléga utazik.

Szeptembertől kezdődően a diákok között, a saját tanítási folyamatukban gyakorolják, amit megtanultak és kialakítják a saját tanítási gyakorlatukat az új módszerek tekintetében.

A disszeminációs szakaszban a tapasztalatok összegyűjtése, publikálása és bemutatása történik. A módszertár összegyűjtése szeptemberben, a honlap kialakítása októberben lesz. Szeptember és október hónapban városunkban a megfelelő médiák segítségével közzé tesszük a tapasztalatokat: rádióriportok készülnek és a helyi újságban hetente egy-egy riport jelenik meg a kurzusokon résztvevő kollégákkal. A szülők és érdeklődő kollégák felé novemberben kezdjük meg a tapasztalatok átadását. A novemberi nyílt napunk lesz erre a nyitó alkalom. Ezt követi az iskolánkon belüli tudásmegosztás: a csütörtöki alkalmainkon előadások, módszertani bemutatók valósulnak meg, illetve nyílt órákat tartunk egymásnak. Január, február, március és április hónapban a város valamennyi pedagógusa számára elérhető úgy nevezett Pedagógus Műhelyt valósítunk meg. Ezt igény szerint el is visszük az adott iskolába.

Február, március, április és május hónapokban a Református Pedagógiai Intézettel egyeztetve református oktatási intézményekhez megyünk el, illetve konferenciákon jelenünk meg, ahol beszámolunk a tapasztalatainkról.

Júniusban a szakemberek elvégzik a kimeneti szűréseket.

A nyár folyamán a szakemberek értékelik a mérhető eredményeket és elkészítik az összegző szakmai értékelést erről.

Szeptemberben az elkészült tanári értékeléseket, eredményeket összegezzük, majd elkészítjük a projekt beszámolóját. Ebben a munkában a projektmenedzser és a gazdasági vezető vesz részt.Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!