Váczi Marianna

történelem, angol

marianna.vaczi@szilady.net

1994-ben végeztem a szegedi József Attila Tudományegyetemen történelem-angol szakos középiskolai tanárként. Ettől az évtől kezdve, azaz immáron közel harminc éve tanítok egykori alma materemben, tovább víve nagyra becsült tanáraim stafétáját. Diákjaimat történelemből középszintű érettségire, angol nyelvből a nyelvvizsgákon kívül (B2, C1), középszintű és emelt szintű érettségire készítem fel.

Mindig is szerettem tanulni és tanítani is. Gyermekkorom óta természetes számomra, hogy a birtokomban lévő tudást és tapasztalatot másokkal megosszam. 2018-ban mentortanári szakvizsgát szereztem a Szegedi Tudományegyetem Közoktatási Vezetőképző és Továbbképző Intézetében és azóta több angol szakos pedagógushallgató szakmai gyakorlatát vezettem.

Osztályfőnökként fontos számomra a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló együttműködés. Mindig is kerestem, keresem azokat a módszereket, melyekkel a diákokat önismeretre és felelősségvállalásra nevelhetem.

„Ha egyszer a pedagógus szereti a munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja, akkor jobb pedagógus lesz annál, aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának s tanítványainak szeretetét, akkor tökéletes pedagógus.”

Lev Tolsztoj

tanár humán történelem angol nyelv osztályfőnök

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!