Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

„Sehol” című színházi nevelési előadás

Archivált tartalom! Megtekintés: 267

A Szilády Áron Gimnázium 7. évfolyamos tanulói 2019. március 12-én tanulmányi kiránduláson vettek részt Budapesten.

A diákok a Kerekasztal Nevelési Központ szervezésében a „Sehol” című színházi nevelési előadást nézték meg, melynek témája az identitáskeresés, az önazonos létezés eszközei és akadályai voltak. A Petőfi Irodalmi Múzeumba is ellátogattak, ahol a „Bábos mesék-mesés bábok” című múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül Arany János műveihez kapcsolódó bábjátékok történetével és különböző bábtechnikákkal ismerkedhettek meg.
A különleges színházi élmény nagyon megmozgatta a gyerekeket. A színészek a diákokat is behívták a történet alakításába. Egy-egy szereplő köré gyűlve csoportokban gondolkodtak együtt, osztották meg egymással véleményüket, formálták a jeleneteket. Az alábbiakban egy kis gyűjtemény olvasható a tanulók visszajelzéseiből.
Elek Botond 7b
„Nagyon elgondolkodtató volt az előadás. A színpadon ülés olyan volt, mintha a darabban lennénk.”
Kócsó Dzsamila 7b
„Nagyon emlékezetes volt. Elképesztő volt, hogy felnőtt emberek milyen jól tudják a 14 éves karaktereket játszani. Az tetszett benne a legjobban, hogy interaktív volt.”
Ficsór Flóra 7b
„Nekem az interaktív színház meglehetősen tetszett. Mindenkinek legalább egyszer át kellene élnie ezt az élményt, nagyszerű volt! Nekem a Tomi nevezetű karakter volt a legszimpatikusabb. Az előadás is szuper volt, találó téma. Vicces, érdekes, kidolgozott darabot láthattunk szerethető karakterekkel. Szerintem mindenki tudott azonosulni valakivel.”
Karó Benjámin 7b
„Az Ádám nagyon szimpatikus színész volt, nyitott mások ötleteire, a történet izgalmas és csavarokkal teli.”
Kátai Liliána 7b
„Ebbe a színházba nagyon érdemes elmenni, mert nem egy átlagos előadást láthattunk, hanem egyes részeknél nekünk, mármint a nézőknek kellett kitalálni a folytatást.”
Százi Csongor 7b
„A színház nagyon érdekes és változatos volt, amellett, hogy a döntéseket mi is befolyásoltuk és a színészek szerepeibe is beleszólhattunk. A színészek velünk nagyon közvetlenek voltak.”

Kuklis Dorina 7a
„Életem legjobb színházi előadását láthattam kedden. Beavattak minket a műsorba és folytatni kellett a történetet és a mesélőképességünket is fejlesztették.”
Balázs Márk 7a
„Furcsa volt az embereket úgy látni, hogy hiba nélkül impróznak. Kedvesek voltak és titokzatosak.”
Gyóni Zsófi 7a
„Szerintem nagyon jól eljátszották és olyan helyzeteket is eljátszhatnának, hogy pl. szülő keveset törődik a gyerekkel, a testvérek közti kapcsolat, kirekesztés, és nyugodtan használhatnának szlengesebb szavakat.”
Lakatos Edmond 7a
„Tetszett a zene, a mocsaras. Érthető volt a szöveg. A saját kialakítás tetszett, vagyis hogy mi találtukk i a sztorit.”
Czár Maximilián 7a
„A szereplők tetszettek. Nagyon kreatív volt, hogy bezárták őket egy buborékba.”
Andriska Zoltán 7a
Az volt a legjobb, mikor egy-egy csoportban voltunk és nekünk kellett eldönteni, hogy mi van az aktájukban. A dalok is jók voltak. A vége egy kicsit fura volt és nem is annyira érettem akkor, de most már megérettem.”

Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek