Balog Csilla

magyar nyelv és irodalom, történelem

csilla.balog@szilady.net

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, 2017. februárjában végeztem magyartanár-történelemtanár szakokon, március óta pedig a gimnáziumban tanítok. Már általános iskolás korom óta vonzott a tanári hivatás, így magától értetődő volt a számomra, hogy a továbbtanulásnál is ezt a pályát fogom választani. Az egyetem alatt megismerkedtem egy új, kompetencia alapú szemlélettel és tanítási móddal, amelyet most a gyakorlatban is igyekszem megvalósítani, és beépíteni az óráimba többek között a csoportmunkát, és a projektmódszert. A tanórákon szeretem a technikai lehetőségeket kihasználni, illetve törekszem arra, hogy az óráim érdekesek legyenek, és olyan tudással gazdagodjanak a gyerekek, amit majd később is fel tudnak használni. Magyartanárként az olvasás megszerettetése és a jó szövegértési készség kialakítása az elsődleges célom.  Kiemelten fontosnak tartom az oktatás mellett a nevelő munkát is. Az iskola szellemisége, diákközpontúsága, támogató légköre ebben nagy segítségemre van.

Leendő osztályfőnökként az egyik legfőbb célom annak biztosítása lesz, hogy a gyerekek az osztályközösségben biztonságban és jól érezzék magukat, hiszen ez lesz az a közösség, ami a következő nyolc évben elkíséri őket.

tanár humán történelem magyar

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!