Három KUPA a Sziládyban

Sporttörténelmi pillanat: a  Bibó-Kupa, a Rákóczi-Kupa, a Szilády-Kupa egy hétig megtekinthető a református gimnázium könyvtárában.

15. Szilády Kupa
„Büntetőpárbajban dőlt el a XV. Szilády Kupa sorsa. Ahogy azt pénteken megjósoltuk, a Kecskeméti Katona József Gimnázium jelentkezett be az első helyért, ám ezt nem szerezhette meg ezen a szombat délutánon. A Szilády Áron Református Gimnázium a szurkolók támogatásával bebizonyította, hogy a Szilády Iron a legerősebb. A házigazda nyerni akart, efelől pedig egyetlen pillanatig sem lehetett kétségünk. Zákány Sándor csapata a közönség biztatása mellett hozta a meccseket. A mezőny egyik legjobbja, a kecskeméti Katona-gimnázium ellen a döntőben bizonyított a hazai csapat. A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el semmi, viszont a büntetőpárbajban a Szilády volt higgadtabb. Két remek csapat végletekig kiélezett meccsét hozta így a házigazda, amely joggal ünnepelhetett a eredményhirdetésen.  A Szilády Iron bizonyult ezen a kupán a legerősebbnek.” A 2017 óta új formátumban rendezett Szilády Kupák történetében már harmadik alkalommal diadalmaskodott a Szilády.

49. Rákóczi Kupa
„A Szilády Áron Református Gimnázium ismét bebizonyította, hogy a legegységesebb csapat mindig is esélyes a kupagyőzelemre. Zákány Sándor tanítványa a nyitómeccsen kikaptak a Bibótól, aztán egyszer még a csoportkörben is elvesztettek három pontot. Nem adták fel, Fenyvesi Bálint és Kőrösi Dániel vezetésével többször felálltak a padlóról. a Az elődöntőben például a Bibó ellen kerültek gyorsan hátrányba, viszont nem hagyták annyiban. A taktikus, csupaszív játék, meg a szurkolók támogatása azt eredményezte, hogy a Szilády került a döntőbe. a Ott is hátrányba kerültek a Kiskunfélegyháza ellenében, ám a hajrában a maguk javára
fordították az eredményt. A Szilády-gimnázium a saját kupája után a Rákóczi Kupát is begyűjtötte.” Ez a Szilády hatodik kupagyőzelme a Rákóczi Kupák 50 éves történetében.

53. Bibó Kupa
„A nagy visszatérő Szilády Áron Református Gimnázium lett az első helyezett a 53. Bibó Kupa Középiskolás Kézilabdatorna fiú mezőnyében. Az országban egyedülálló sorozatában mind a házigazda, mind pedig a Sziládys drukkerhad remek hangulatot teremtett a Horváth István Sportcsarnokban. Az eredményhirdetéskor megérdemelten emelhette magasba a Bibó Kupát a Szilády csapata!” Az 53 éves Kézilabda Kupa történetét a Sziládyval sokáig rendezőként is említhettük.  A serleg ebben az évben hazatért.

/Forrás: HALASMÉDIA/



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!