Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládysok az AUDI gyárban

Archivált tartalom! Megtekintés: 1006

Sziládysok kisebb csapata látogatott el Győrbe az AUDI gyárba és a Széchenyi István Egyetemre, pályaválasztási program keretében.

2017.01.31.-én reggel 6:00-kor indultunk Kiskunhalasról. Az út hosszú volt, de egy negyed óra pihenővel útközben, nem is tűnt olyan fárasztónak. Körülbelül 10 órára értünk Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre. Az egyetemen kaptunk egy rövid tájékoztatót a felvételi követelményekről, a felvételi pontokról és a különböző képzésekről. Miután véget ért a tájékoztatás, minden képzésről kaptunk egy kis füzetet, ahol mindent megtudhattunk az adott képzésről. Ezután körbe vezettek minket az egyetem területén, ami nagyon meglepő volt nekem, mert nem gondoltam volna, hogy még külön hely is van, ahol szórakozni tudnak a hallgatók. Azon kívül nagyon tetszett a túra az egyetemen, mert amikor beléptünk a fizika laboratóriumokba, még a szavam is elállt a sok kísérleti darabon. Nekem a kedvencem a Bugatti veyron motor volt. A túra után volt egy kis időnk a belvárosban. Ebéd után indultunk az Audi gyárba. Ahogy odaértünk beregisztráltunk, a túravezető kérdezte, van-e műszaki ismereteink, azt mondtuk, hogy nincs, így felvetette azt a lehetőséget, hogy teljes összeszerelést vagy egy részét nézzük meg és akkor nézünk egy kis motor összeszerelést is. Mi a teljes autó összerakást választottuk. Az Audi gyár imázs filmje után el is indultunk. Az első állomásunk a présüzem volt, ahol megnéztük, hogy hogyan préselik az alumíniumot vagy az acélt a karosszériához. Majd a hegesztőcsarnokot néztük meg, ahol a karosszériadarabokat hegesztik össze. A kész karosszériát elküldik a festő üzembe, de mi azt nem nézhettük meg, csak a festés módját. Aztán mentünk az összeszerelő részlegbe ahol már készre rakják össze az autókat. Az egész gyár területén busszal közlekedtünk, mert olyan nagy volt. A túra végén még a túravezető mondott pár érdekességet, például, hogy az Audi Hungária Magyarország második legnagyobb munkáltató cége a Mol után. (11500 főt foglalkoztat.) De még azt is megtudhattuk, hogy a gyár területén nincs kettő egy formaautó. Azután már csak a haza indulás volt hátra. Nekem nagyon tetszett ez a gyárlátogatás, főleg azért is mert az egyetemen elég sok mindent megtudtunk a felvételiről és a gyárban is, hogy hogyan épül föl egy Audi.

Fényképek forrása: AUDI
Legfrissebb híreink

2020-06-29 06:30:19

Vakáció

Kellemes vakációt, találkozunk szeptemberben!

Bővebben
További hírek