Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Reformáció 500 a Sziládyban

Archivált tartalom! Megtekintés: 556

A reformáció 500. évfordulójára emlékezett interaktív témanappal  a gimnázium diáksága és tantestülete.

A reformáció meghatározó és mai napig hatással bíró eseménye volt a 16. századnak. Luther Márton fellépése nyomán viharos gyorsasággal terjedtek el a reformáció hitvallási alapelvei, amelyek szerint a bűnös ember egyedül hit által, Isten kegyelméből, kizárólag a Szentírás alapján és Jézus Krisztus érdeméből üdvözülhet. Témanapunkkal a reformáció korát akartuk feleleveníteni. A tanulóknak lehetőségük volt 23 állomáson betekintést nyerni a korabeli könyvkészítés rejtelmeibe, gyógykészítményeket állíthattak elő, ruhákat próbálhattak, Bibliát fordíthattak németről, mesterségekkel és a kora újkor építészetével ismerkedhettek meg. Az érdeklődők megtekinthették az egyedülálló iskolatörténeti vándorkiállítást, amelyet egy interaktív program és a korszakra jellemző külföldi tanulmányokat folytató diákok életét bemutató mesefilm is színesített. Sziládysok egy csoportja miniszíndarab formájában Luther Márton perét is megidézte. /Szabó Ferenc/

 

A református templomban a végzős évfolyam  Dr. Molnár János előadását hallgathatta meg. A 11. évfolyam számára az imaházban rendeztek közösségfejlesztő tréninget a Soli Deo Gloria munkatársai.  A többi évfolyam számos érdekes programon vehetett részt a gimnáziumban, mely a reformáción kívül a kora újkor kultúrájával, viseletével, étkezésével, építészetével, tudományos vívmányaival ismertette meg a diákokat. Lehetőség volt testedzésre, egy Luther életét bemutató színdarab és egy kiállítás megtekintésére is. A díszudvaron kenyeret sütöttek, a természettudományos laboratóriumban levendula párlatot késztettek és a gyógynövényekkel is megismerkedhettek az érdeklődők. A diákok a programok után online tesztet töltöttek ki, melyet osztályszinten összesítettek.  A legjobb eredményt elért osztályok - 5.a, 8.b, 10.c - tortajutalomban részesültek. A program főszervezője Szabó Ferenc igh. volt.

Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek