Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládysok a református énekversenyen

Archivált tartalom! Megtekintés: 366

A Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolája idén is megrendezte a Béres Ferenc Országos Református Éneklő Versenyt.

A verseny nem szimplán verseny, de egyben lelki alkalom is mindig, melyet idén az áhítat és a zsoltárok mellett a verseny névadójáról való megemlékezés, interaktív zenei foglalkozás tett még színesebbé.
A már közel két évtizedre visszatekintő ének-zenei találkozó az idei évben 42 iskola közel 250 diákját hozta össze, ahol kicsik és nagyok összesen 10 kategóriában mérhették össze tehetségüket.
A Reformáció 500. évfordulójára tekintettel, egy különleges élmény előzte meg az eredményhirdetést: a Hősök terén egy páratlan flashmob éneklést szervezett a rendező iskola a versenyző diákokkal, melyet az M2 Petőfi Tv kollégái is rögíztettek és az Én vagyok itt című műsorukban le is vetítettek.
A verseny évfolyamonként zajlott az iskola különböző termeiben, a csoportos verseny pedig külön épületben kapott helyet. A remekül megszervezett program vezetői, irányítói és a zsűrik tagjai neves személyiségek voltak, akik nagy értéssel és megéréssel figyelték az izguló versenyzőket.
A buszos úton már Pest felé alig tudtunk csendben maradni, mindig énekeltünk volna. Hazafelé a nap élményeivel megtelten pedig már le sem lehetett állítani minket. Tanulók, tanárok együtt zengték a közös énekeket, a versenyszámokat pedig egymástól tanulták meg a diákok. Szerencsénk volt, hogy a buszsofőr türelemmel viselte a feldobott hangulatú csapat hangorkánját. Reméljük, hogy jövőre is el tudunk menni a versenyre és részesei lehetünk egy ilyen közösségi élménynek!
Kiskunhalasról a versenyre a KRK Központi Általános Iskola diákjai:
Makai Izabella (arany minősítés) 5.a
Váczi Veronika (ezüst) 4.a
Népdalcsop. kat.-ban (ezüst): Nagy Vivien, Pintér Szimonetta, Tandari Kitti 5.a és a Szilády Áron Gimnázium tanulói indultak:
Berrettoni Margherita (arany) 5.b, Fodor Ágnes (ezüst) 6.b, Szomor Viktória (ezüst) 7.a, Vas Réka (bronz) 8.a szólóban, Büki Atina, Molnár Gréta, Veszelka Bora (ezüst) 5.a osztályból csoportos éneklés kategóriájában indultak.
Felkészítő tanáraik: Hunyadiné Székely Márta és Andáné Vastag Andrea voltak.
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek