Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Bacsó Henrietta - egy tánczseni a Sziládyból

Archivált tartalom! Megtekintés: 888

Bacsó Henrietta a Szilády Gimnázium 12.c osztályos végzős tanulója, versenytáncos és rengeteg díjjal büszkélkedhet. Megkértük Henit hogy meséljen szenvedélyéről a táncról és arról a kemény munkáról, ami meghozta számára a sikert.

"Lassan 14 éve táncolok, 4 évesen balettozni kezdtem majd utána 5 éves koromban kezdtem el a versenytánccal foglalkozni. Azóta nagyon kitartok mellette, sose hagytam abba és más sportot se próbáltam ki. Szüleim írattak be, akik azóta is mindenben támogatnak. Az elején nagyon sok párom volt, de 2008-ban találtam meg az akkor legjobban hozzám illő partnert, akivel a legszebb eredményünk, hogy Szerbia Bajnokai lehettünk standard táncokból. Ezek mellett négyszer lettünk ezüst érmesek a bajnokságokon, Boszniában a nemzetközi versenyen elsők lettünk, illetve latinból másodikak. Megszereztük mindkét műfajból a Szerb Kupát is. Tíz alkalommal lettünk Vajdaság bajnokai. Számos nemzetközi versenyen külföldön döntő táncolhattunk. 2013-ban költöztem Kiskunhalasra, ahol a legjobb kezek közé kerültem. Juhász Ágnes és Tóth Szilárd lettek az edzőim, akik mostanáig gondoskodnak rólam. Akkoriban lett egy kiskunhalasi párom, akivel klubközi versenyeken sokszor első lettünk. De a legnagyobb csoda 2015-ben jött, amikor Tiralla Bonifác lett a táncpárom. Boni minden pillanatban velem van és támogat, mindent együtt csinálunk és a legjobb barátomnak mondhatom, sőt a testvéremnek. Rengeteget edzünk, tavaly mindennap 5-6 órát Szegeden, Kiskunhalason vagy Budapesten. Sajnos idén az érettségi miatt ez nagyon leredukálódott, de számomra nagyon fontos a tanulás is. Bonival a legszebb eredményünk, hogy U21 Magyar Bajnoki döntőt táncolhattunk standard táncokból, Kelet-Magyarország Bajnokai lettünk, ugyanitt latinból másodikak, kétszer lettünk másodikak az Országos Bajnokságon. Szlovákiában is a dobogó legtetejére állhattunk, Lengyelországban meghívásos kupán táncolhattunk, illetve három hete versenyeztünk Bulgáriában. Bonival lehetőségünk volt a Papp László Sportarénában táncolni, illetve a Szegedi Nemzeti Színházban is. Április 28-án a Budapesti Táncművészeti Egyetemre megyek felvételizni, ahova idén nagyon sokan jelentkeztek. Szeptembertől újra keményen indul a munka, addig is ha valaki kedvet kapott volna, jöjjön el a Studio 2000 által minden évben megszervezett gálájára. Közel 80 érmem van, 130 oklevelem és 25 kupám. Minden perce megéri, hiszen a tánc örök az életemben. Ezúton is meg szeretném köszönni az iskolának, hogy lehetővé tette a külön tanrendemet és hogy ilyen sportoló maradhattam a gimnázium mellett. Sok hálával tartozom edzőimnek, Áginak és Szilinek, akikre számíthatok és akár hajnalban is felhívhatom őket. Legfőképpen a szüleimnek vagyok hálás, akik lehetővé tették mindezt."


Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek