Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Operakaland - 2017

Archivált tartalom! Megtekintés: 610

Május 13-án Andáné Vastag Andrea tanárnő vezetésével újra megrendezésre került egy Operakaland.

Ezúttal 07:25-kor indultunk a Halasi vasútállomásról Budapest-keleti Pályaudvarára, ahova 10 órakor érkeztünk meg. Elsétáltunk a nem messze található Erkel Színházba. Ott 11 órai kezdettel megtekinthettük a híres 3 felvonásos Bánk Bán operát. Mindenkinek nagyon tetszett az előadás, de csak ezután jöttek a nap további tervezett programjai. Először metróra szálltunk és elutaztunk a Déli Pályaudvarig, ahonnan villamos vitt tovább minket egészen a fogaskerekű állomásáig. A fogaskerekűvel való utazás elég izgalmas volt és szép látvány nyílt a távolodó városra, de legfőképp rázós volt a fogaskerekek miatt.

Mikor felértünk a Széchenyi-hegyre az induló gyermekvasút már várt ránk! A tisztelgő gyerekek sora egészen a János-hegyi végállomásig kísért minket. Ezután egy kis hegymenet következett, de megérte, mert elérkeztünk a Zugligeti-libegő kiinduló állomásához. Párokat alkottunk és táskánkkal a hasunkon vártuk nagy izgalommal, hogy felpattanhassunk a libegőre.

"Gyönyörű! Csodaszép! Bámulatos!"- csak ezek a szavak hangoztak el közöttünk mikor lent találkoztunk és újra csapatba verődtünk. A nagy izgalomtól és egy kis tériszonytól halottunk pár "férfias" sikolyt, de a látvány, hogy egész Budapestet majdnem beláttuk, az fantasztikus volt. A kalandok itt még nem értek véget, mivel mindenki megéhezett. A busz, amire a libegő aljánál felszálltunk éppen a West And áruház előtt rakott ki minket. Volt majdnem egy óránk szabadon nézelődni majd a megbeszélt helyen találkoztunk. Végül egy újabb metrózás következett Kőbánya-Kispest-ig ahol egy külön vagonnal várt minket a vonatunk. A vonaton az új élményekkel gazdagodva rendkívül emelkedett hangulat volt egészen hazáig.

Egész nap során szerencsésnek érezhettük magunkat, mivel reggel a vonaton is esett az eső, de mikor leszálltunk elállt és a libegőn míg fent voltunk száz ágra sütött a nap viszont amikor felszálltunk a buszra hirtelen beborult az ég és esni kezdett. nekem az egész nap folyamán a kedvenc élményem a libegőzés és  Színház volt!
 

 
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek