Amerika nap - 2022

Álmaidban Amerika visszainteget? Amerika nap volt a Szilády Gimnáziumban 2022. június 8-án.

Amerika napot tartottak a református gimnáziumban 2022. június 8-án. Az USA budapesti nagykövetségéről érkező vendégeket Varga Judit igazgató fogata. A megnyitóra  8.30 órától a díszudvaron került sor. Itt a diákokat köszöntötte Christopher Hallett, az amerikai nagykövetség politikai-gazdasági osztályának diplomatája. Az USA nagykövetségétől diplomaták és tengerészgyalogosok érkeztek a gimnáziumba előadásokkal.  A főszervezők Maróti Bence diák és Nagy Brigitta tanár érdekes és színes programot állított össze. Steve Szikszai az iskola angol lektora a baseball rejtelmibe avatta be az érdeklődő diákokat, a tornacsarnokban pedig együtt fekvőtámaszoztak a vállalkozó szellemű diákok az amerikai tengerészgyalogosokkal. Volt Harley-Davidson motorbemutató is, a Konok-Kunok jóvoltából.  A sziládysok is különböző előadásokkal és bemutatókkal készültek és az ebéd rendhagyó módon hamburger volt. A halasi református gimnázium eredményesen pályázott az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma magyarországi középiskolák számára kiírt Álmaidban Amerika visszainteget? című pályázatán, a program a sikeres pályázat keretében valósult meg. Az Amerika nap az angol nyelv tanulásának fontosságára is felhívta a figyelmet.

Még június 30-án egy performanszon jelentették be, hogy  egy rendkívül érdekes projekt keretében ismerkedhetnek meg a a diákok az amerikai állam működésével és az USA természeti, társadalmi-gazdasági jellemzőivel. A program során az USA nagykövetsége is kitelepül a gimnáziumba.

Cikk a BAON-on...

Cikk a Halasmédián...

Program...

Tengerészgyalogosok és diákok fekvőtámaszoznak....

Fényképek az Amerika napról...


Fényképek a performanszról....


 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!